4. ve 37. program arasındaki süreçte, Toprak Ana programı destekçileri olan "Istanbul'a organik ürün sağlayan çiftçiler, temsilcileri, destekçileri..."

Istanbul'a gelen organik ürünlerin halen büyük bölümünün halk ile buluşturulduğu '% 100 Ekolojik Halk Pazarı' projesini hayata geçiren Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Şişli Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz.

Çiftçilerimiz ve onların destekçileri olan Melis, Erkan, Saim, Tolgay, Tunç ve Yusuf'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

25 Kasım 2007 Pazar

Cemil Ataman


Elta Tarım İşletmesi adına buradayım. Gökçeada’dan katılan bir firmayız. Pazarın ilk kuruluşundan beri geliyoruz. Firmamız açısından, Türkiye’ye yayılma açısından bütün çıkış noktamız pazar oldu. Gökçeada’nın bir ulaşım problemi var ama biz buraya geldikten sonra, birçok firma ile tanıştık. İlişkilerimiz geliştirdik. Şimdi Türkiye’nin her bir ucuna ürün gönderir hale geldik. Tabi miktar olarak çok kısıtlı olsa da, en azından tanışma ortamını bu pazarda bulduk. Satışlarımız ilk güne göre, bugün çok daha iyi durumlarda. Ama bu tip pazarların birkaç tane daha olması lazım. Eğer, buradaki diğer üreticilerle bu kadar uzak yoldan kalkıp geliyorsak, bu iki veya üç pazar olsa insanların vermiş olduğu emeğe de değer diye düşünüyorum. Biz de kendimizi çok geliştirdik. Ürün sayımı çoğalttık. Kalitemizi yükselttik. Beyaz peynire köy peyniri ekledik. Süzme yoğurt, yoğurt, tereyağ…Hepsi baskılı vakum paketlerde. Bunları niçin yaptık? Pazarın getirmiş olduğu talepler doğrultusunda bunu yaptık. Artık ihtiyacımız olan tek şey insanların ilgisi.

Hiç yorum yok: