4. ve 37. program arasındaki süreçte, Toprak Ana programı destekçileri olan "Istanbul'a organik ürün sağlayan çiftçiler, temsilcileri, destekçileri..."

Istanbul'a gelen organik ürünlerin halen büyük bölümünün halk ile buluşturulduğu '% 100 Ekolojik Halk Pazarı' projesini hayata geçiren Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Şişli Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz.

Çiftçilerimiz ve onların destekçileri olan Melis, Erkan, Saim, Tolgay, Tunç ve Yusuf'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

11 Şubat 2008 Pazartesi

Veli Avcu


Mantarella markası ile ekolojik sertifikalı farklı mantar türlerinin üreticisiyim. Şişli Belediyesi'nin Buğday Derneği ile açmış olduğu bu ekolojik ürün pazarı gerçekten mükemmel. Ülke için, Türkiyemiz için olması gereken en önemli konulardan biri buydu. Bunun gibi daha birçok pazara ihtiyacımız var. Yıllardır konvansiyonel tarımla, pestisitlerle kirlendik. Topraklarımız kirletildi. İnsanlarımız sakat kaldı. Avrupalı bugün kat kat fazla bedel ödeyip nasıl ekolojik ürüne döndüyse, bizim insanımız da bu ürünleri hak ediyor. Dolayısıyla biz teknik adamlar üretmeliyiz, ürettirmeliyiz. Ülkemizin büyük bölümü hala yoğun pestisitle tanışmadı; ağır metal içeren ilaçlarla, diğer gübrelerle kirletilmedi. Bu fırsatları üreticiler ve tüketiciler bazında çok iyi değerlendirmek lazım. Ne gerekiyor? Kıvılcım gerekiyor. Ben onu burada gördüm. İnsanlar 1994-95’lerden beri kendilerini organik tarıma adamışlar; bir şeyler yapmak istiyorlar. Her birinin ayrı bir heyecanı var, bir hikayesi var. “Başaracağım” diyor. O zirai mücadele ilacını, o gübreyi kullanmadan üretmiş ve insanlar heyecanla gelip alıyorlar. İnsanların gözündeki ışığı burada görebiliyoruz. Hamile kadınlar geliyor, çocuklu anneler geliyor, sadece bu ürünlerle beslemek için… Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.